SMD Solderen

door mrt 21, 2013

SMD Solderen

SMD solderen, SMD (Surface Mounted Device) wordt ook wel SMT (Surface Mounted Technology) genoemd. De SMD componenten is een techniek waarbij de componenten tegen het oppervlak aan zijn gemonteerd, in tegenstelling tot de THT (Through Hole Technologie) componenten, die relatief lange aansluitdraden hebben en de aansluitingen hebben aan de soldeerzijde van de print.

Voor het plaatsen of vervangen van SMD componenten, zijn verscheidende nieuwe technieken ontstaan zoals; pick&place machines; reflow ovens; soldeer pasta; hete lucht soldeerbouten; etcetera. SMD solderen is daarom naar een ander niveau gestegen, dan de traditionele soldeertechnieken. Grafitronic heeft om rework (reparaties) op een veilige en kundige wijze te kunnen uitvoeren op SMD niveau, geïnvesteerd in opleidingen zoals bijvoorbeeld “geadvanceerde soldeertechnieken” volgens IPC 7711/21 en IPC-A-610 richtlijnen. Maar ook in professioneel gereedschap, zoals hete lucht soldeerbouten, soldeer tweezers, diverse soldeerstiften voor bijvoorbeeld QFP microprocessoren, etcetera.

Voorbeelden van SMD die we regelmatig reworken zijn; SOT; SO; SOIC; VSO; SOJ; PLCC; QFP; TAB.

Steeds vaker vinden zowel particulieren als ook bedrijven ons, om één of meer smd componenten te laten vervangen. Vaak ontbreekt het aan kennis en/of apparatuur om dit zelf uit te voeren.

Al het rework wat we uitvoeren wordt gecontroleerd en nauw in de gaten gehouden met een HQ digitale microscoop, zodat al het soldeerwerk prima veilig en accuraat verloopt.