grafitronic

Elektronica reparaties

Elektronica reparaties en ondersteuning

Waarom een printplaat laten repareren?

Als een printplaat defect is, vervangen de meeste leveranciers de hele printplaat. Echter, het repareren van een printplaat is in veel gevallen sneller en goedkoper.

In sommige gevallen wordt een bepaalde print of regeling niet meer door de fabrikant ondersteund of is deze nog maar zeer slecht leverbaar. Het repareren van deze print is dan de enige manier om een machine of apparaat nog langer operationeel te houden.

Printreparatie op locatie.

U wilt dat uw machine zo kort mogelijk defect is. Daarom voeren wij een printreparatie (indien mogelijk) on-site uit. Wij inventariseren vooraf welke componenten vervangen moeten worden en voeren de reparatie uit op een moment dat het u het beste uitkomt. Uiteraard kan dit ook buiten kantooruren. De meest gangbare componenten hebben wij ruim op voorraad.

Nieuwe elektronica vraagt om een nieuwe manier van werken.

De elektronica van vandaag lijkt niet meer op de elektronica van gisteren. Nieuwe componenten en technieken vragen om een nieuwe benadering. Wij investeren continu in deze technieken en in specialistische apparatuur. Hierdoor kunnen we voor u een breed scala aan reparaties op componentniveau uitvoeren.

Met geavanceerde soldeertechnieken vervangen we defecte componenten. Wij repareren printen, regelaars en PLC’s. HQ soldeer- en desoldeerstations, reflow soldeerstations en geavanceerde meetapparatuur behoren dan ook tot onze dagelijkse tools die we gebruiken in ons elektronica laboratorium.

Het repareren van multilayer printen met SMD-componenten vraagt om een totaal nieuwe benadering. Momenteel zijn de meeste printplaten (87%) uitgevoerd als multilayer print. In de werkplaats repareren wij SMD-componenten volgens de strenge IPC en ESD-richtlijnen.

Printreparaties ook voor particulieren.

Een defecte cd-speler vervangt u meteen door een nieuwe. Voor dure of zeldzame apparatuur kan het echter zeer de moeite waard zijn om deze te laten repareren. Denk eens aan uw uiterst zeldzame Atari spelcomputer. Ook als particulier kunt u apparatuur door ons laten repareren. Vaak zijn deze reparaties zelfs goedkoper dan u denk. Vooraf ontvangt u een heldere inschatting van de reparatiekosten. U weet dan altijd waar u aan toe bent en kunt zo een weloverwogen beslissing nemen.

 

Gerelateerde berichten: 

door | jan 15, 2013

Onderwerpen

Categorieën

Meest bekeken

Technisch support
Technisch support

Grafitronic zorgt dat het elektronisch defect snel verholpen wordt en uw machine weer productie kan draaien.

BQ-270
BQ-270

BQ-270V uit 2017 compleet gereviseerd met nieuwe onderdelen

Ryobi inkkeymotor
Ryobi inkkeymotor

Voor de diverse modellen Ryobi offset zoals onder andere 750 en 520 series offsetpersen, reviseren wij de Ryobi inkkey motoren. Dit doen we al langere tijd en voor gerenommeerde Ryobi leveranciers en Ryobi eindgebruikers.

Reducing CO2 and cost by converting copy frame system from mercury vapour lamps to LED.

https://www.grafitronic.nl/theimer-contactkast-ombouwen-naar-led/

2 days in Germany programming Codesys for a new option envelop feedsystem for Dutch customer. Soon more. #codesys #grafitronic

Load More...