grafitronic

Elektronica reparaties

Elektronica reparaties en ondersteuning

Waarom een printplaat laten repareren?

Als een printplaat defect is, vervangen de meeste leveranciers de hele printplaat. Echter, het repareren van een printplaat is in veel gevallen sneller en goedkoper.

In sommige gevallen wordt een bepaalde print of regeling niet meer door de fabrikant ondersteund of is deze nog maar zeer slecht leverbaar. Het repareren van deze print is dan de enige manier om een machine of apparaat nog langer operationeel te houden.

Printreparatie op locatie.

U wilt dat uw machine zo kort mogelijk defect is. Daarom voeren wij een printreparatie (indien mogelijk) on-site uit. Wij inventariseren vooraf welke componenten vervangen moeten worden en voeren de reparatie uit op een moment dat het u het beste uitkomt. Uiteraard kan dit ook buiten kantooruren. De meest gangbare componenten hebben wij ruim op voorraad.

Nieuwe elektronica vraagt om een nieuwe manier van werken.

De elektronica van vandaag lijkt niet meer op de elektronica van gisteren. Nieuwe componenten en technieken vragen om een nieuwe benadering. Wij investeren continu in deze technieken en in specialistische apparatuur. Hierdoor kunnen we voor u een breed scala aan reparaties op componentniveau uitvoeren.

Met geavanceerde soldeertechnieken vervangen we defecte componenten. Wij repareren printen, regelaars en PLC’s. HQ soldeer- en desoldeerstations, reflow soldeerstations en geavanceerde meetapparatuur behoren dan ook tot onze dagelijkse tools die we gebruiken in ons elektronica laboratorium.

Het repareren van multilayer printen met SMD-componenten vraagt om een totaal nieuwe benadering. Momenteel zijn de meeste printplaten (87%) uitgevoerd als multilayer print. In de werkplaats repareren wij SMD-componenten volgens de strenge IPC en ESD-richtlijnen.

Printreparaties ook voor particulieren.

Een defecte cd-speler vervangt u meteen door een nieuwe. Voor dure of zeldzame apparatuur kan het echter zeer de moeite waard zijn om deze te laten repareren. Denk eens aan uw uiterst zeldzame Atari spelcomputer. Ook als particulier kunt u apparatuur door ons laten repareren. Vaak zijn deze reparaties zelfs goedkoper dan u denk. Vooraf ontvangt u een heldere inschatting van de reparatiekosten. U weet dan altijd waar u aan toe bent en kunt zo een weloverwogen beslissing nemen.

 

TITEL: Elektronica reparaties
Categorie: Over ons
Door: Grafitronic
Gepubliceerd: jan 15, 2013

Quick links

Categorieën

Onderwerpen

Meest bekeken