SMD componenten solderen.

Het solderen van SMD componten. De afkorting SMD staat voor Surface Mount Devices. Wat letterlijk vertaald betekent oppervlak gemonteerd component. De aansluitingen zitten tegen de printplaat aan. in plaats van zoals bij Through Hole Technology door de print heen, en gesoldeerd aan de andere zijde.

We hebben onze werkplaats ingericht dat we zowel SMD als ook THT onder de juiste omstandigheden te kunnen solderen. Met in achtneming van RoHS en IPC richtlijnen.

We maken hierbij gebruik van een microscoop met optioneel een HD camera. Om zo naast de zicht via microscoop ook via scherm, het soldeerwerk te kunnen beoordelen.

Tevens maken we bij het solderen van QFP, SOD, SOT, SOIC PLCC etc gebruik van een preheater. Zodat we de print gelijkmatig langzaam verhitten. Dit om delaminatie tegen te gaan. En het vervangen component minimaal extra wordt verhit. 

Tevens gebruiken wij voor het solderen van SMD componenten gebruik van hetelucht en Tweezer soldeerbouten.

 

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden voor u neem gerust contact met ons op!

 

Gerelateerde berichten: 

door | dec 19, 2020

Onderwerpen

Categorieën

Meest bekeken

Technisch support
Technisch support

Grafitronic zorgt dat het elektronisch defect snel verholpen wordt en uw machine weer productie kan draaien.

BQ-270
BQ-270

BQ-270V uit 2017 compleet gereviseerd met nieuwe onderdelen

Ryobi inkkeymotor
Ryobi inkkeymotor

Voor de diverse modellen Ryobi offset zoals onder andere 750 en 520 series offsetpersen, reviseren wij de Ryobi inkkey motoren. Dit doen we al langere tijd en voor gerenommeerde Ryobi leveranciers en Ryobi eindgebruikers.

Reducing CO2 and cost by converting copy frame system from mercury vapour lamps to LED.

https://www.grafitronic.nl/theimer-contactkast-ombouwen-naar-led/

2 days in Germany programming Codesys for a new option envelop feedsystem for Dutch customer. Soon more. #codesys #grafitronic

Load More...