Print reparaties

Het testen en nameten van printen.

We streven altijd zoveel mogelijk erna om print reparaties die bij ons wordt aangeboden in de werkplaats te testen alvorens naar een klant terug te sturen. Helaas is het niet altijd mogelijk om de reparatie volledig te testen. Dit komt vaak omdat de reparatie deel uit maakt van een grotere installatie. Die moeilijk te simuleren is.

Het meten en testen met een VI-Trace systeem.

De PC-Boards, regelaars, HMI’s etc. die bij ons aangeleverd worden waarvan de unit niet onder spanning kunnen testen. Hebben we een VI-trace unit aangeschaft.

De unit werkt met een kleine spanning op één of twee probes. Door deze t.o.v. aarde te meten ontstaat er een spanning/stroom grafiek. Door de grafiek juist te interpreteren kan men zien of een component defect is of mogelijk een te grote afwijking.

Ook zal de VI-trace laten zien de doorlaatspanningen, weerstanden. Hierdoor kunnen we inzichtelijk maken van de werking van component.

 

Meten vanuit het geheugen.

Als we een PC-Board hebben, dan kunnen we deze inmeten en opslaan. Door één of meerdere foto’s te maken van een PC-Board kunnen we meetpunten aangeven. Het systeem zal dan bij elk meetpunt de waardes en bijbehorende grafiek opslaan.

Zodat we op een veel later moment als dezelfde PC-Board uit dezelfde serie ontvangen. Deze met de meetwaardes uitgeheugen kunnen testen.

Meten met dubbel kanaal.

Ook kunnen we PC-Boards met een dubbele kanaal meten. Dit betekent dat we een goede PC-Board naast een defecte PC-Board kunnen meten. Door deze methode kunnen we snel en adequaat een storing vinden in een PC-Board. Het systeem zal zelf aangeven als een meetwaarde afwijkt.

Onderhoud van een PC-Board.

Omdat we elk component kunnen testen op zijn waardes, kunnen we ook bepalen of een component nog aan zijn specificaties voldoet.  Hiermee kunnen we voorkomen dat een PC-Board uitvalt.

grafitronic

Gerelateerde berichten: 

door | feb 8, 2021

Onderwerpen

Categorieën

Meest bekeken

Technisch support
Technisch support

Grafitronic zorgt dat het elektronisch defect snel verholpen wordt en uw machine weer productie kan draaien.

BQ-270
BQ-270

BQ-270V uit 2017 compleet gereviseerd met nieuwe onderdelen

Ryobi inkkeymotor
Ryobi inkkeymotor

Voor de diverse modellen Ryobi offset zoals onder andere 750 en 520 series offsetpersen, reviseren wij de Ryobi inkkey motoren. Dit doen we al langere tijd en voor gerenommeerde Ryobi leveranciers en Ryobi eindgebruikers.

Shinohara operation panel
Shinohara operation panel

Shinohara operation console, de glasplaat met digitizer vervangen wij regelmatig voor zowel Nederland als ook het buitenland

Reducing CO2 and cost by converting copy frame system from mercury vapour lamps to LED.

https://www.grafitronic.nl/theimer-contactkast-ombouwen-naar-led/

2 days in Germany programming Codesys for a new option envelop feedsystem for Dutch customer. Soon more. #codesys #grafitronic

Load More...