SMD Solderen

SMD Solderen met een microscoop

Is het nodig om te solderen met een microscoop?

Om veilig en goed te kunnen solderen zeker met kleinere componenten is een microscoop niet alleen handig, maar zeker ook een vereiste. Veel componenten hebben een fine pitch (afstand tussen de soldeerpennen). Zeker de VQFP behuizingen Very finepitch Quad Flat Pack kunnen eigenlijk niet zonder een Microscoop gesoldeerd worden. Maar ook alle andere SMD componenten. Ook de steeds populairder worden sleep-solderen van OFP is een microscoop essentieel.

90% van ons soldeerwerk aan printen doen we met de microscoop.

 

Inspectie met Microscoop!

Ook gebruiken we vaak de microscoop voor inspectie als een PC Board ter reparatie bij ons binnen komt. Vaak geeft een visuele inspectie van een print al een redelijk idee wat er met de PC-Board aan de hand is. Verkleurde componenten; componenten die gezwollen zijn etc.

Ook het inspecteren van soldeerwerk na rework of reparatie is belangrijk.

 

Gebruik van een HD camera op de microscoop.

Onze microscoop is uit gerust met een HD camera, hier hebben we bewust voor gekozen. Zo kunnen we makkelijk snapshots maken van bepaalde componenten ter inspectie. Of om foto’s of video’s te kunnen sturen naar een klant voor een overleg moment. Ook wordt de camera vaak gebruikt voor een tweede persoon die mee wilt kijken om een bepaalde reden.

IPC 7711/21

Ook om te kunnen de IPC7711/21 te kunnen blijven waarborgen, is een microscoop een waardevolle uitbreiding van ons apparatuur.

Contact

Mocht u vragen hebben over solderen van SMD neem gerust contact op!

TITEL: SMD Solderen met Microscoop
Door: Grafitronic
Gepubliceerd: jan 30, 2016

Quick links

Categorieën

Onderwerpen

Meest bekeken